راهنمای خدمات گمرکی

ورود گوشی همراه مسافر با چه شرایطی امکان پذیر است؟

هر مسافر با ارایه کارت ملی یا گذرنامه خود و با پرداخت حقوق ورودی می تواند یک دستگاه تلفن همراه به کشور وارد نماید. لازم به ذکر است که مسافران حداکثر ۱ ماه از تاریخ ورود خود زمان دارند تا اطلاعات گوشی خود را در سامانه همتا ثبت نموده و اقدام به رجیستر کردن تلفن همراه نمایند.

نرخ ارز بازار ثانویه را از کجا می توان به دست آورد؟

نرخ ارز بازار ثانویه را می توان از سامانه نظارت ارز (سنا) به دست آورد. نرخهای اعلام شده در این سایت که متعلق به بانک مرکزی می باشد بیانگر میانگین وزنی نرخ خرید و فروش ارز بر مبنای معاملات ثبت شده است. این سامانه از طریق آدرس زیر قابل دسترسی می باشد.

نحوه محاسبه ۱% هلال احمر چگونه است؟

۱% عوارض هلال احمر از حقوق ورودی محاسبه و اخذ می گردد.

میزان مجاز ارز ورودی و خروجی همراه مسافر چقدر است؟

میزان ارز مجاز همراه مسافر در هنگام خروج از کشور از مرزهای هوایی تا ۵۰۰۰ یورو و یا معادل سایر ارزها و مرزهای زمینی، ریلی و دریائی تا ۲۰۰۰ یورو و یا معادل سایر ارزها می باشد.

میزان ارز مجاز همراه مسافر جهت ورود به کشور از کلیه مرزها ۱۰۰۰۰ یورو و یا معادل آن سایر ارزها می باشد و مازاد آن باید اظهار گردد.

مفهوم کلمه قراره صادره بیان می شود چیست؟

مفهوم کلمه ((قراره صادره)) که توسط کمیسیون اختلافات گمرکی بیان می شود چیست؟ در زمانی که پرونده ای از یکی دوایر گمرک ایران به کمیسیون اختلاف گمرکی ارجاع می شود و آن کمیسیون، اطلاعات راجع به آن اختلاف را موجه نمی داند یا اطلاعات کاملی از آن اختلاف را استنباط نمی کند مجدداً آنرا به دایره مربوطه برگردانده تا اطلاعات دقیق تر و کارشناسانه تری اعمال و مجدداً به کمیسیون ارجاع گردد در این صورت کلمه قرار صادره برای آن پرونده عنوان می شود.

مطالبه نامه از بازبینی به چه معنا می باشد؟

مطالبه نامه از بازبینی برای اشخاص حقیقی و حقوقی بدین معنا است که بعد از ترخیص کالا، اداره بازبینی مجددا در بررسی ثانویه، اظهارنامه را توسط کارشناس مجازی بررسی و اگر تفاوت حقوق ورودی مربوط به ارزش یا تعرفه باشد از طریق پیامک به شماره همراه مدیر عامل اطلاع رسانی می کند که پرونده شما در بازبینی، شامل مطالبه نامه گمرکی می باشد.

مشخصه کانتینر مشترک و چند محموله ای در قبض انبار چیست؟

مشخصه کانتینر مشترک و چند محموله ای در قبض انبار به دو صورت است:

۱- مشترک با خود :   FCL – LCL

۲- مشترک با غیر  :  LCL – LCL

مرجوعی چیست؟

مرجوعی رویه ای است که براساس آن کالای وارده موجود در گمرک را تا هنگامی که با اجرای مقررات متروکه به فروش نرسیده است می توان به عنوان اعاده به خارج به گمرک اظهار و ترخیص نمود. (ماده ۵۲ ق ا گ)

مدت مرور زمان بابت مطالبه کسر دریافتی و اضافه پرداختی چقدر است؟

صاحب کالا در صورت اضافه پرداختی و گمرک در صورت کسر دریافتی، به مدت ۶ ماه از تاریخ امضاء پروانه یا پته گمرکی مهلت دارند مبلغ مورد نظر را از یکدیگر مطالبه نمایند.

گواهی بازرسی در چه زمانی باید در سایت استاندارد بارگذاری شود؟

گواهی بازرسی باید قبل از اظهار گمرکی از طرف شرکت بازرسی بارگذاری و تأئید شده باشد. در غیر اینصورت اگر کالا اظهار شود و کوتاژ گرفته شده باشد باید اظهارنامه ابطال و دوباره بعد از آپلود گواهی بازرسی اظهار شود.

گواهی بازرسی جهت ارایه به بانک (IC) چیست و چه فرقی با VOC دارد؟

گواهی بازرسی جهت ارایه به بانک (IC) سندی است دال بر نظارت شرکتهای بازرسی جهت تأئید کمیت و کیفیت کالا و انطباق آن با پروفرم و اسناد حمل که توسط شرکتهای بازرسی مورد تأئید بانک مرکزی صادر می گردد و جهت ارایه به بانک می باشد. درصورتیکه VOC یا همان گواهی انطباق، گواهی تأئید انطباق کالای سفارش شده با استانداردهای مربوطه می باشد که جهت کالاهای مشمول استاندارد اجباری صادر شده و در صورت عدم وجود نواقص، مورد پذیرش اداره استاندارد ایران می باشد.

کالایی که با کشتی به یکی از بنادر ایران حمل شده، امکان ترخیص در یکی از گمرکات داخلی را دارد؟

در صورتی که در بارنامه، مقصد کالا یکی از گمرکات داخلی (مثلا تهران) درج شده باشد، تحت عنوان حمل یکسره می توان کالا را به یکی از گمرکات داخلی انتقال و در آنجا ترخیص کرد.

کالایی را تحت رویه ورود موقت وارد کرده ایم. اکنون جهت برگشت دادن کالا به مبداء باید تحت چه رویه ای اظهارنامه تنظیم کنیم؟

جهت برگشت دادن کالای ورود موقت، باید اقدام به تنظیم اظهارنامه تحت رویه مرجوعی بنمایید.

کالای مجاز مشروط چیست؟

کالایی که ورود آن نیاز به موافقت یک یا چند سازمان دولتی دارد.

کارت بازرگانی چیست و توسط چه مرجعی صادر می شود؟

کارت بازرگانی سندی است که به موجب آن می توان اقدام به صادرات و واردات کالا نمود و توسط شعب اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران به نام متقاضیان اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی صادر می شود.

فروشنده، دو محموله جداگانه این شرکت را از مبداء با یک بارنامه مشترک ارسال نموده است. برای تفکیک قبض انبار چه مراحلی را باید انجام بدهیم؟

برای دریافت قبض انبار تفکیکی باید پس از گرفتن ترخیصیه و قبض انبار کلی در مقصد، به گمرک یا اداره بندر مراجعه نموده و درخواست تفکیک قبض انبار کلی به دو قبض انبار براساس فاکتور و لیست عدل بندی تفکیکی بنمائیم. بعد از دریافت قبض انبار تفکیکی و جهت اظهار سند باید در پنجره واحد تجارت فرامرزی وارد و از منوی کاربر ← داشبورد ← قسمت تفکیک بارنامه وارد شده و هر قبض انبار را براساس تعداد و وزن تفکیک شده با شماره بارنامه های ۰۱ و ۰۲ در انتهای شماره بارنامه اصلی تفکیک می کنیم تا بتوانیم سند را اظهار کنیم.

علامت کاما (،) در شرح تعرفه های ذکر شده در HS به چه معناست و فرق آن با نقطه کاما (؛) چیست؟

علامت کاما (،) در شرح تعرفه های ذکر شده در HS تعمیم دهنده است. یعنی چنانچه یک شرح با چند علامت کاما به طور متوالی ادامه پیدا کند، شامل تمام کالاهای پیش گفته در آن شرح یا متن متوالی می شود. در واقع کاما (،) به جای (و) به کار می رود. اما علامت نقطه کاما (؛) خاصیت جدا کنندگی دارد و به جای نقطه (.) به کار می رود و ارتباط میان جمله قبلی و بعدی را قطع می کند.

شرایط واردات چای چیست؟

واردات چای در بسته بندی کمتر از ۱۰ کیلوگرم غیرمجاز است. وارد کنندگان درصورت خرید یک کیلو چای خشک تولید داخل می توانند یک کیلوگرم چای از خارج از کشور وارد و پس از اخذ گواهی از سازمان چای کشور و ثبت سفارش ترخیص نمایند. مجوزه های لازم – استاندارد – قرنطینه – بهداشت

شرایط ترخیص کالاهایی که ممنوع شده اند چیست؟

الف-کالاهایی که قبل از ممنوعیت ثبت سفارش گردیده و در گمرک موجودند قابل ترخیص می باشد.

ب-درصورتیکه قبل از ممنوعیت ثبت سفارش و اعتبار اسناد گشایش شده باشد و بارنامه حمل قبل از انقضای مهلت اعتبار صادر شود قابل ترخیص است.

ج-در مورد کالاهای بدون انتقال ارز، ثبت سفارش قبل از ممنوعیت در وزارت بازرگانی انجام گرفته و اولین بارنامه حمل قبل از ممنوعیت صادر و در مهلت زیر به قلمرو گمرکی وارد شده باشد.

-حمل از طریق هوایی تا ۱۰ روز

-حمل از طریق دریایی، ریلی یا مرکب (دریایی و زمینی)

از کشورهای حوزه خلیج فارس و یا همجوار ۲۰ روز

-سایر کشورها زمینی ۴۰ روز

-دریایی یا دریایی و زمینی ۵۵ روز

رقم درج شده در باکس ۴۶ اظهارنامه بابت چیست؟

درصورتیکه هرگونه تخلف و یا مغایرتی در اظهار کالا وجود داشته باشد و این مغایرت یا تخلف مشمول اخذ مابه التفاوت و جریمه گمرکی گردد، مبلغ جریمه اخذ شده در باکس ۴۶ اظهارنامه درج می گردد.

درصورتیکه کالای وارده در طول مدت نگه داری در انبارهای عمومی دچار حادثه شود، مبنای محاسبه و پرداخت غرامت چیست؟

در مورد کالای تجاری ارزش “سیف” کالا که طبق اسناد خرید تعیین می گردد مبنای محاسبه خواهد بود.

درصورت نامتناسب بودن ارزش کالای صادراتی در گمرک، ادامه مراحل صادرات به چه شکل امکان پذیر خواهد بود؟

تشخیص نامتناسب بودن ارزش گمرکی مانع از صدور کالا نیست و گمرک می تواند با اخذ تعهد، رسیدگی به ارزش را به بعد از صدور موکول نماید مگر در مواردی که صادرات کالا منوط به پرداخت عوارض صادراتی بر مبنای ارزش کالا باشد.

درصورت امکان مسیرهای گمرکی را مختصراً توضیح بدهید.

مسیرهای گمرکی بر مبنای مدیریت ریسک طراحی شده است و اظهارنامه ها را به ۳ رنگ مختلف تقسیم بندی می نماید:

-مسیر سبز: کالا با حداقل کنترل فیزیکی و اسنادی ترخیص می گردد.

مسیر زرد: کالا با کنترل اسنادی و بدون نیاز به ارزیابی و کنترل فیزیکی ترخیص می گردد.

-مسیر قرمز: در این مسیر کالا به طور کامل ارزیابی و کنترل فیزیکی می گردد و بررسی اسنادی نیز توسط کارشناس مربوطه صورت می پذیرد.

در هنگام ثبت درخواست شناسه TSC برای مواد اولیه ای که فاقد کاتالوگ می باشند چه باید کرد؟

برای ثبت درخواست شناسه TSC برای مواد فاقد کاتالوگ، می توان به جای کاتالوگ، آنالیز مربوطه را بارگزاری نمود.

در موارد اختلاف بین گمرک و اظهار کننده در مورد پرداخت مبلغی بیش از اظهار، چگونه می توان مبلغ را پرداخت کرد؟

اظهار کننده می تواند حقوق ورودی را براساس اظهار خود نقدی و به طور قطع پرداخت و تفاوت و جریمه احتمالی را بصورت سپرده نقدی یا ضمانت نامه بانکی تودیع و کالا را  ترخیص کند. (ماده ۴۵ ق ۱گ)

در صورت عدم بازگشت کالای خروج موقت، چه مقرراتی بر کالای خارج شده مرتب می گردد؟

در صورت عدم بازگشت، کالا مشمول قاچاق می شود مگر آنکه صاحب کالا با ارائه مستندات مورد قبول گمرک، کالا را با موافقت گمرک به صادرات قطعی تبدیل نماید. در این صورت سپرده پرداخت شده نزد گمرک به حساب درآمد قطعی گمرک واریز میشود.

در صورت سپری شدن مدت زمان مجاز توقف کالا در انبار گمرک و متروکه شدن کالا، آیا امکان ترخیص کالا وجود دارد؟

تا زمانی که کالا توسط سازمان جمع آوری و فروش اموال تکمیلی به فروش نرسیده باشد، صاحب کالا می تواند با پرداخت هزینه های مربوطه حتی در صورت متروکه اعلام شدن کالا، نسبت به رفع متروکه و ترخیص کالای خود اقدام نماید.

در حال حاضر جهت ثبت سفارش شمش استاندارد از فلزات گرانبها نیازی به اخذ مجوز از بانک مرکزی می باشد؟

در حال حاضر ثبت سفارش شمش استاندارد از فلزات گرانبها ذیل ردیف تعرفه های ۷۱۰۸۱۲۰۰ و ۷۱۰۶۹۱۰۰ و ۷۱۱۰۱۱۰۰ به استناد بخشنامه شماره ۶۰/۱۴۱۸۷۴ مورخ ۹۷/۰۵/۲۹ گمرک ایران، نیازی به اخذ مجوز از بانک مرکزی ندارد.

در چه مواردی نیاز به ارائه کارت بازرگانی نیست؟

شرکت های تعاونی مرزنشینان

ملوانان ایرانی

پیله وران ( در صورت اخذ کارت پیله وری و مجوز ورود از اداره بازرگانی شهر یا استان مربوطه )

کارگران ایرانی شاغل در خارج از کشور ( در صورت داشتن کارنامه شغل از وزارت کار و امور اجتماعی )

کالاهایی که ورود آن برای فروش نمی باشد

کالاهای مسافری

کالاهای هدیه و سوغات که از طریق پست وارد می گردد.

در بارنامه، مقصد کالا بندرعباس درج شده است. آیا میتوان آن را در یکی از گمرکات داخل کشور (مثلاً تهران) ترخیص کرد؟

بله. ولی صاحب کالا و یا نماینده قانونی وی باید تقاضای ترانزیت داخلی کالا به یکی از گمرکات داخلی را به گمرک بندرعباس ارائه نمایند. به جابجایی کالا در این حالت، ترانزیت داخلی شخصی یا غیر اداری گفته میشود.

خطای ۹۰۰۰۱ در هنگام ثبت پته چیست؟

در هنگام ثبت پته در صورت بروز خطای “مجموع وزن های وارد شده با وزن کل پته برابر نیست” باید وزن ها را ویرایش کنید تا مجموع همه وزن ها با وزن خالص پته برابر شود.

چه نوع کاغذی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف می باشد؟

کاغذ روزنامه، کاغذ برای نوشتن و چاپ و تحریر و کاغذ گلاسه تا ۲۵۰ گرم در هر مترمربع برای چاپ و یا سایر مقاصد گرافیکی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف می باشند.

لطفاً به ضمیمه کتاب مقررات صادرات و واردات مراجعه شود.

چه کالاهائی بدون ثبت سفارش قابل ترخیص می باشد؟

۱- کالاهای مورد نیاز خانواده های مرزنشین و شرکت های تعاونی آنها، ملوانان و کارکنان شناورها طبق فهرست مذکور در آئین نامه مقررات و واردات و صادرات

۲-کالای خاص نظامی با تأئید وزیر دفاع و کالای خاص سازمان انرژی اتمی با تأئیدیه سازمان انرژی اتمی

۳-کالای همراه مسافر در حد آئین نامه مقررات صادرات و واردات و طبق فهرست وزارت صنعت و معدن و تجارت

۴-کالای وارده از طریق پست در حد آئین نامه مقررات صادرات و واردات

۵-نمونه تجاری و تولیدی در حد آئین نامه مقررات صادرات و واردات

۶-نمونه کالائی که جهت عرضه در کلیه نمایشگاههای بین المللی تخصصی وارد می شود.

چه زمانی معافیت منطقه آزاد شامل کالای ورودی نمی شود؟

زمانی که کالا به صورت بدون توقف از مبداء به مقصد حمل نشود و در بندری غیر از بندر مقصد توقف داشته باشد، کالای ورودی مشمول استفاده از معافیت منطقه آزاد نمی گردد.

چگونه می توانیم قبض انبار الکترونیک را دریافت کنیم؟

جهت دریافت قبض الکترونیک گمرک فرودگاه امام خمینی و گمرک شهیدرجایی پس از ورود به سامانه  “ای پی ال”  مراحل زیر را طی می کنیم:

داشبورد ← کاربر ← پرینت قبض انبار الکترونیک

در این قسمت با وارد کردن شماره بارنامه و شناسه شرکت حمل و گمرک ورودی کالا می توان پرینت قبض انبار الکترونیک را دریافت نمود.

چگونه می توان کد sata برای اظهارنامه اخذ نمود؟

با وارد کردن اطلاعات سند و ارسال به بانک بعد از ایجاد سند حمل برای ثبت سفارش از طرف بانک، کد sata صادر می شود.

چگونه می توان اشیاء و لوازم شخصی همراه مسافر را از طریق گمرک به خارج از کشور ارسال نمود؟

مسافرین خارجی می توانند یک هفته قبل از سفر با در دست داشتن بلیط قطعی شده و گذرنامه جهت بارنامه کردن و ارسال اشیاء و لوازم شخصی خود با رعایت کامل مقررات به گمرکات اجرایی مراجعه کرده و اقدام به اظهار و ارسال آنها نمایند.

چگونه مطمئن شویم که گواهی بازرسی توسط شرکت بازرسی در سامانه ای پی ال تأئید شده است؟

بعد از ورود به سامانه ای پی ال در قسمت داشبورد ← کاربر ← مشاهده وضعیت گواهی بازرسی، شماره گواهی بازرسی و شناسه شرکت بازرسی را وارد کرده و فشردن دکمه یافتن وضعیت نشان می دهد که گواهی توسط شرکت بازرسی تأئید شده است یا خیر.

جهت دریافت رسید پروانه الکترونیک، از چه طریقی باید اقدام کرد؟

صاحب کالا یا اظهار کننده می توانند در مرحله صدور مجوز بارگیری اقدام به دریافت رسید پروانه الکترونیک بنمایند.

جهت استعلام پروانه الکترونیکی به چه سایتی مراجعه کنیم؟

پس از خروج کالا از گمرک و دریافت برگه تولید رمز که در آن دو عدد بعنوان های کوتاژ و رمز دسترسی پروانه موجود است با مراجعه به سایت epl.irica.ir/ecl می توان استعلام پروانه گمرکی (جایگزین پروانه سبز) را از سامانه دریافت کرد.

لازم به ذکر است تمامی کامنت های زیر سازمان های مختلف در این سامانه قابل رویت خواهد بود.

جهت ابطال اظهارنامه متروکه چه مبلغی باید پرداخت شود؟

۲٫۵ درصد ارزش سیف کالا باید به سازمان امور اموال تملیکی پرداخت گردد.

ثبت کوتاژ چیست؟

اگر بعد از اظهار و دریافت کوتاژ، سند همچنان باز باشد، می توان با مراجعه به سامانه epl  و سپس در قسمت کاربر>> داشبورد>> ثبت کوتاژ >> شماره اظهار اولیه را بصورت “کوتاژ-۹۹۰۰۰” ثبت کنیم تا کوتاژ به کارتابل اظهار اضافه شود.

تفاوت مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی در سرزمین اصلی در چیست؟

ورود کالا و مواد اولیه بدون عوارض گمرکی و سود بازرگانی و ثبت سفارش در مناطق آزاد تجاری، صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی مجاز است ولی در سرزمین اصلی مشمول قوانین و مقررات صادرات و واردات می گردد.

تعرفه گمرکی کالا

تعرفه گمرکی کالا عددی چند رقمی است که برای شناسایی و تعیین مأخذ حقوق گمرکی کالا بکار می رود. این کدها با توجه به میزان مبادلات بازرگانی هر کالا در سطح بین المللی به آن کالا اختصاص داده می شود. این کدها معمولاً در هر کشوری با توجه به نیاز، هشت رقمی یا بیشتر است. در ایران این کدها در کتاب مقررات صادرات و واردات تحت عنوان تعرفه گمرکی در ابتدای هر سال با توجه به مصوبه وزیران چاپ و منتشر می گردد که مبنای اخذ حقوق ورودی توسط گمرک است.

پیغام “برای پته مورد نظر وکالت از طرف صاحب کالا به انبار شما داده نشده است” چیست؟

پیغام فوق در هنگام ثبت پته به این معنی می باشد که پته مورد نظر یا دارای مقصد نیست و یا اینکه مقصد پته، انبار شما نمی باشد.

پته بارگیری و خروج چیست؟

در هنگام خروج کالا از گمرک برگه ای به عنوان پته خروج توسط درب خروج صادر می شود که اطلاعات اظهارنامه (شماره کوتاژ) و حامل در آن موجود می باشد. این پته به راننده تحویل داده می شود که باید تا درب انبار مقصد همراه راننده حامل بار باشد. اطلاعات این برگه باید توسط انباردار تحویل گیرنده بار در قسمت ورود پته سامانه جامع انبارها وارد شود تا نشان دهنده تخلیه و تحویل بار در انبار مقصد باشد. لازم به ذکر است درصورت عدم اعلام وصول پته، امکان ثبت بار و خروج بار جدید برای همان صاحب کالا از گمرک وجود ندارد.

به چه کالاهایی “تجاری” می گویند؟

کالاهایی که به تشخیص گمرک برای فروش وارد یا صادر می گردند اعم از اینکه به همان شکل یا پس از انجام عملیات تولیدی، تفکیک و بسته بندی به فروش برسد تجاری تلقی خواهد شد.

بررسی ارزش کالای سلامت محور در گمرک به چه صورت می باشد؟

بر اساس تفاهم نامه وزارت بهداشت و درمان و گمرک ایران، وزارت بهداشت قبل از صدور مجور ورود به منظور ثبت سفارش کالای سلامت محور که مشمول نظارت بر قیمت گذاری توسط وزارت بهداشت می باشد، ارزش کالای مذکور را بررسی و مراتب به منظور ثبت در سامانه TSC  به گمرک منعکس خواهد گردید.

گمرک نیز اطلاعات مربوط به سوابق TSC این گونه فرآورده ها را در اختیار وزارت بهداشت قرار خواهد داد.

مسئولیت صحت ارزش گذاری انجام شده به عهده وزارت بهداشت بوده و گمرک با توجه به وضعیت حاکمیتی خود می تواند نسبت به راستی آزمایی ارزش های اعلامی اقدام نماید.

برای واردات گوشت گرم به چه مجوزی نیاز می باشد؟

برای واردات گوشت گرم مجوز جهاد و دامپزشکی لازم است.

برای کالاهای مشمول استاندارد اجباری بازرسی در مبدا بهتر است یا در مقصد؟

بازرسی در مبدا به علت کیفیت و کمیت کالا، نوع بسته بندی و صرفه جویی در زمان بهتر است. (زمانی که کالا وارد گمرکات کشور می شود با ارائه بازرسی در مبدا، دیگر نیازی به نمونه برداری و آزمون کالا وجود ندارد)

برای اظهار سند در پنجره واحد تجارت فرامرزی از کدام قبض انبار باید استفاده کرد؟

قبض انبار دستی پس از تخلیه کالا در گمرک توسط تحویل گیرنده (انبار) صادر می گردد که یک نسخه فیزیکی اصل می باشد. اما برای اظهار سند باید از شماره قبض انبار الکترونیکی استفاده کرد که توسط سیستم ایجاد می شود و شماره آن با شماره قبض انبار دستی متفاوت می باشد. نحوه دریافت قبض انبار الکترونیک قبلاً در سئوالات قبلی توضیح داده شده است.

با توجه به راه اندازی اظهار الکترونیک و پنجره واحد تجارت فرامرزی، چگونه و از چه طریقی می توان با کارشناس مجازی سند اظهار شده ارتباط برقرار کرد؟

جهت ارتباط با کارشناس سند اظهار شده باید از طریق پورتال صاحب کالا یا اظهار کننده در سامانه پنجره تجارت فرامرزی وارد شده و برای کارشناس مربوطه پیغام نوشتاری (کامنت) گذاشت.

اولویت ۱۰۱ در بانک عامل به چه معنا می باشد؟

در صورت مشاهده اولویت ۱۰۱ در بانک عامل، پرونده نیازمند دریافت مجوز تخصیص ارز از دستگاه مربوطه است.

درصورتیکه برای سند زیر سازمان خاصی مشخص نشده باشد، با تماس با پشتیبانی سامانه جامع تجارت (شماره تلفن ۷۵۴۹۲۰۰۰)، کارشناسان آن واحد راهنمایی لازم را خواهند کرد.

اگر در بارنامه حمل به خصوص بارنامه دریایی، ۶ رقم اول کد تعرفه صحیح باشد ولی دو رقم آخر اشتباه باشد مشکلی در پروسه اظهار کالا به وجود خواهد آمد؟

شش رقم اول کدهای تعرفه جهانی می باشد و دو رقم آخر برای هر کشور آزاد است و می تواند با یکدیگر تفاوت داشته باشد. لذا مشکلی به وجود نخواهد آمد.

اگر تعرفه کالایی پس از ترخیص کاهش یابد، آیا مابه التفاوت به واردکننده تعلق می گیرد؟

خیر، اگر کاهش تعرفه پس از ترخیص ابلاغ شده باشد مبلغ مابه التفاوت قابل استرداد نخواهد بود.

اعلام بانک جهت مابه التفاوت ارز به گمرک، جهت حذف زیر سازمان حمایت به چه صورت می باشد؟

زمانی که بانک کد منشا ارز را صادر میکند باید در قسمت منشا ارز در سیستم اعلام نماید که پرداخت مابه التفاوت ارز اخذ گردیده است. با رویت توضیحات بانک توسط کارشناس سند، که فقط برای ایشان قابل رویت بوده، زیر سازمان حمایت را حذف میکند.

از نظر گمرک کالای BLANK چیست؟

کالای خام یا BLANK از نظر گمرک و طبق قواعد عمومی تفسیری برای طبقه بندی کالا به معنی شیئی است که برای مصرف مستقیم آماده نبوده، اما طرح و شکل تقریبی شئی یا قطعه آماده شده را دارا بوده و جز در موارد استثنایی فقط می تواند برای کامل شدن و درآمدن به صورت شئی تمام شده مورد استفاده قرار گیرد.

ارزشهای تعیین شده از طرف گمرک، ظرف چند روز قابل اعتراض می باشند؟

ارزش کالاهای ورودی و صدوری تعیین شده از طرف گمرک ظرف ۳۰ روز از تعیین ارزش در گمرک اجرایی یا ابلاغ کتبی توسط گمرک ایران قابل اعتراض بوده و رسیدگی به اعتراض بعد از این مهلت با رعایت مهلت ماده ۱۳۵ قانون، در صلاحیت مراجع رسیدگی به اختلافات گمرکی می باشد.

احراز فرم وکالت چیست؟

پس از دادن وکالت جهت انجام امور گمرکی به وکیل از سوی صاحب کالا، وکالت نامه باید در قسمت احراز سامانه جامع گمرکی بارگذاری و مشخصات آن وارد گردد و پس از دریافت کد از سامانه، با مراجعه به یکی از گمرکات اجرائی، نسبت به تأئید وکالت نامه اقدام گردد.

ابزار پرداخت چیست؟

ابزار پرداخت، “شماره حواله” یا “اعتبار اسنادی” است که توسط بانک صادر می شود.

آیا کالاهای پزشکی مصرفی از قبیل ست سرم و دستکش جراحی و کیسه ادرار و …. مشمول پرداخت ۹% مالیات بر ارزش افزوده می گردند؟

این قبیل کالاها مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده نمی گردند. لطفاً به ضمیمه کتاب مقررات صادرات و واردات مراجعه شود.

آیا شرکت های بازرسی می توانند در مورد تعیین تعرفه، تعیین ارزش و تعیین مبدأ اظهار نظر کنند؟

خیر. این شرکتها فقط می توانند در مورد کیفیت و کمیت کالا و نیز بسته بندی آن اظهار نظر کنند.

آیا دولت می تواند ورود برخی اقلام را به صورت بدون انتقال ارز آزاد نماید؟

وزارت صنعت، معدن و تجارت به استناد بند ۹ ماده ۳۸ می تواند بنا به مقتضیات خاص، واردات برخی اقلام کالایی را به صورت بدون انتقال ارز آزاد اعلام نماید.

آیا حقوق ورودی کالای وارداتی که از کشور صادر می گردد قابل استرداد است؟

حقوق ورودی اخذ شده از عین کالای وارداتی که از کشور صادر می گردد و مواد کالاهای مصرفی و لوازم بسته بندی خارجی به کار رفته یا مصرف شده در تولید، تکمیل یا بسته بندی کالای صادر شده با مأخذ زمان ورود باید به صادر کننده مسترد گردد، همچنین مهلت استرداد ۳ سال از تاریخ پروانه گمرکی کالای ورودی است.

آیا جهت تکمیل شناسه ارزش (مرحله ۷ دور اظهاری واردات) می توان از شناسه ۰۰۰۰ (۴ تا صفر) استفاده نمود؟

طبق بخشنامه جدید گمرک ایران از تاریخ ۲۱/۰۳/۹۷ برای تعرفه های فصول ۱ تا ۸۰ (به استثنای فصل ۳۰) استفاده از شناسه ۰۰۰۰ (۴ تا صفر) امکان پذیر نیست و باید حتما قبل از اظهار از طریق کارتابل صاحب کالا در سامانه epl درخواست شناسه ارزش (tsc) نمود تا در لحظه تنظیم اظهارنامه با مشکل مواجه نشویم.

آیا ثبت سفارشهایی که برای گشایش اعتبار اسنادی می باشند و زمان اعتبار آنها به پایان می رسد، نیاز به تمدید مجدد دارند؟

این گونه ثبت سفارشات تا زمان اتمام اعتبار LC نیازی به تمدید ندارند.

آیا پس از فروش کالای وارداتی توسط واردکننده ای که حقوق گمرکی آن را پرداخته نموده مالیاتی به وی تعلق می گیرد؟

بله، مالیات بر درآمد حاصل از فروش کالا طبق ماده ۱۳۱ قانون مالیات های مستقیم از دارنده کارت بازرگانی اخذ می شود.

آیا پذیرش سابقه آزمایشگاه توسط گمرک امکان پذیر می باشد؟

درخصوص کالاهای وارد شده توسط شرکتهای تولیدی که از یک فروشنده واحد خریداری شده باشد و با یک شرح و مشخصات واحد وارد شده باشد و قبلاً توسط آزمایشگاه تعیین ماهیت و تأئید شده باشد، پذیرش سابقه آزمایشگاه با موافقت مدیرکل یا معاون امور گمرکی گمرک محل امکان پذیر می باشد و در این صورت از ارسال مجدد کالا به آزمایشگاه خودداری می گردد.

آیا برای همه ردیف تعرفه ها در مورد اسنادی که از طریق بانک پرداخت صورت می گیرد نیاز به گواهی IC وجود دارد؟

گواهی IC (گواهی بازرسی) برای همه سندهای بانکی به جز کالاهای فصل ۲۹ نیاز است.

آیا امکان واردات گوشی تلفن همراه با ارائه کارت ملی وجود دارد؟

با راه اندازی سامانه ثبت گوشی های مسافری که به سامانه نیروی انتظامی متصل شده، از این پس هر مسافر امکان ثبت و ورود یک گوشی تلفن همراه با استفاده از کد ملی و شماره پاسپورت خود را دارد.

آیا امکان ثبت سفارش اولویت های مختلف کالایی در یک پروفروم هست؟

با توجه به اعلام سامانه جامع تجارت ثبت اولویت های ۲و۳ همزمان در یک پروفورم مانعی نداشته و تنها برای کالاهای با اولویت ۱ نیاز به تفکیک پروفورم و ثبت جدا می باشد.

آیا اعتراض به رأی کمیسیون تجدید نظر وارد است؟

خیر، رأی صادره در کمیسیون تجدید نظر قطعی و لازم الااجراء بوده و تنها در صورت اعتراض از نظر شکلی (مثلا اعتراض به عدم صلاحیت اعضاء کمیسیون و یا رأی برخلاف متن قانون) در دیوان قابل مطرح شدن می باشد. زمان اعتراض و ارجاع به دیوان ۳۰ روز بعد از ابلاغ رأی کمیسیون تجدید نظر می باشد.

TSC چیست؟

Tariff Specification Cods یا شناسه ارزش کالا یک عدد ۴ رقمی می باشد که در انتهای هر ردیف تعرفه کالایی جهت تعیین ارزش کالاهای وارداتی پیش بینی شده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر درخصوص چگونگی یافتن شناسه ارزش کالا و یا ثبت شناسه جدید با مشاورین ما تماس بگیرید.

آیا می توان به دلیل کاهش هزینه های حق توقف کانتینر، اقدام به تخلیه محموله ترانزیتی و حمل با کامیون چادری کرد؟

در حاضر امکان استریپ نمودن محموله های ترانزیتی و حمل با کامیون چادری وجود ندارد.

 

کالاهای ترخیص از گمرکات بنابه حجم و وزن و ابعاد می بایست با انواع کشنده ها از قبیل کامیون های مختلف، کشتی ها و واگن حمل گردند.

کالای استاندارد

کالاها با ابعاد و وزن و حجم استاندارد معمولاً بویسله انواع کامیونها از جمله خاور، کامیون تک کامیون جفت و یا انواع تریلی ها از قبیل (تریلی کفی، چادردار، لبه دار) حمل می شوند.

لازم به توضیح است که کالای استاندارد و به کالایی گفته می شود که از لحاظ ابعاد طول زیر 12 متر عرض زیر 60/2 و ارتفاع زیر 4 متر با قرارگرفتن بر روی کامیون پیداکنند و از لحاظ وزن نیز زیر 22 تن وزن داشته باشند.

کالاهای غیر استاندارد

به کالاهایی گفته می شوند که از لحاظ وزن ابعاد و حجم ذکر شده در قسمت اول قرار نمی گیرند و برای حمل آن ها نیاز به دریافت مجوز تردد  از سازمان راهداری کشور در استان محل ترخیص توسط حمل و نقل مربوطه می باشد و کالا نیز می بایست با بررسی توسط کامیون های واجد شرایط حمل گردند.

برای مثال کالاهای دارای تناژ فوق سنگین می باشد توسط بوژی حمل گردند که این کشنده دارای محورهایی می باشد که هر محور توان حمل 18 تن وزن را داراست.

این شرکت باتوجه به سالها تجربه در امر ترخیص و حمل کالاهای مختلف از گمرکات کشور و همکاری با شرکت های حمل خبره توانایی در حمل کالاهای غیر استاندارد و ناهمگون را دارد.